Σακελλαρίδης: Στόχος μας η συμφωνία οπωσδήποτε μέχρι την Κυριακή

Σακελλαρίδης: Στόχος μας η συμφωνία οπωσδήποτε μέχρι την Κυριακή

Να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος συμπλήρωσε πως η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Τα κύρια σημεία του briefing:

Υπάρχει πρόθεση από όλους τους θεσμούς καθώς και από την ελληνική κυβέρνηση για άμεση επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Στόχος μας η επίτευξη συμφωνίας μέχρι την Κυριακή. Είναι ώριμες οι συνθήκες για να επέλθει η συμφωνία. Η αισιοδοξία που εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι λόγια του αέρα.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις τράπεζες. Ο Αλ. Τσίπρας, συστήνοντας ψυχραιμία αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που ανοίγουν τέτοιου τύπου ζητήματα. Δηλώσεις που γίνονται δεν είναι ουδέτερες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης υπάρχουν πιέσεις αλλά δεν δεχόμαστε ούτε κάνουμε εκβιασμούς. Διαπραγματευόμαστε σκληρά επειδή πισττεύουμε ότι όσα είχαμ συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν την οικονομία σε λάθος ράγες και αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχουμε διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που θα αναλογούσε στην ελληνική κυβέρνηση και κοινωνία.

Για την έκθεση της ΕΚΤ: Το σενάριο χρεοκοπίας θέλουν να το αποφύγουν όλες οι πλευρές. Κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό το σενάριο να μην έχει καμία υπόσταση. Στη συμφωνία θέλουμε επίλυση των ζητημάτων ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα όλα αυτά τα σενάρια θα ανήκουν στο παρελθόν.

Δεν είναι στις σκέψεις μας να γίνουν ένα «πακέτο» οι δόσεις.

Ο Γ. Βαρουφάκης χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και επιδιώκουμε να κλείσουμε τη συμφωνία που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία. Κανένας δεν θα μπορούσε να απομειώσει τις συνέπειες ενός grexit μόνο στο οικονομικό επίπεδο, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες και πολύ ευρύτερες (που έχουν να κάνουν με την ίδια την ουσία της ΕΕ και γεωπολιτικά ζητήματα). H κάλυψη του δημοσιονομικού κενού είναι ένα ανοικτό ζήτημα, που μέχρι την Κυριακή θα έχει κλείσει.

Στα ζητήματα στα οποία υπάρχουν συμφωνίες , ήρθε η ώρα να καταγραφούν στο χαρτί όπως επίσης και τα ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες. Θα βρεθούν συμβιβαστικές φόρμες.

Για την έρευνα της ΕΥΠ: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση του κυκλώματος στην υπηρεσία ασύλου.


Σχόλια