Σάκης Τανιμανίδης: «Δεν έπρεπε να μεταδοθεί η μάχη Ελλήνων-Τούρκων ανήμερα της μέρας μνήμης των Ποντίων»

Σάκης Τανιμανίδης: «Δεν έπρεπε να μεταδοθεί η μάχη Ελλήνων-Τούρκων ανήμερα της μέρας μνήμης των Ποντίων»

Ο Σάκης Τανιμανίδης – το λέει και το όνομα – είναι Πόντιος στην καταγωγή και σήμερα, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για τον ελληνισμό του Πόντου, θα προτιμούσε να μην έχει μεταδοθεί το επεισόδιο, που έχει γυριστεί άλλωστε προ τετραημέρου.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«19η Μαΐου σήμερα, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πριν 2 χρόνια τέτοια μέρα είχα βρεθεί με τον πατέρα μου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, στο ταξίδι που με σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη μου περιπέτεια ανά τον κόσμο.

353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου.

Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό…μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει.

Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός…θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε 4 μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει την σημασία της ημέρας. Ως περήφανος Πόντιος σας χαιρετώ, σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να σας πω ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και ευλοΐαν… #proudPontian #temeteronPaidin#PontianGenocide»

Να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου μέχρι πριν από λίγες μόνο ημέρες ήταν αποφασισμένο τα δύο αυτά επεισόδια να προβληθούν την επόμενη βδομάδα. Μετά το γύρισμα όμως (και τη νίκη της τούρκικης ομάδας!) τα στελέχη του ΣΚΑΪ ενημερώθηκαν από την τούρκικη εταιρεία παραγωγής πως έπρεπε να προβληθούν άμεσα, αφού θα προβάλλονταν και στην τούρκικη τηλεόραση. Βέβαια αυτό είναι κάτι που γνώριζαν εξ αρχής, αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν ήθελαν να τα κρατήσουν για την επόμενη βδομάδα…!



Σχόλια