Σάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για τη δραχμή – Τι απαντά ο ίδιος μέσω Facebook

Σάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για τη δραχμή – Τι απαντά ο ίδιος μέσω Facebook

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επαναφορά της συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη.

«Στρώνει χαλί δραχμής η Κυβέρνηση δια του κ. Ξυδάκη; Τι συμβαίνει; Πού το πάνε; Τι σχεδιάζουν;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για απολύτως προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση: «Μην τολμήσετε».

«Ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση για τις απόψεις του κ. Ξυδάκη. Ταυτίζεται και ο ίδιος με τις απόψεις Σόιμπλε όπως ο εκπρόσωπός του;» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Τα… μαζεύει τώρα ο ίδιος – Τι γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα πρέπει να δαιμονοποιήσουμε τη συζήτηση για τη δραχμή, ο Νίκος Ξυδάκης έσπευσε να τις μαζέψει με ανάρτηση στο Facebook.

«Περί δαιμονίων
Επαναλαμβάνω αυτό που λέω όλο το τελευταίο διάστημα: Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε δημόσια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθέσεις. Να συζητάμε δημόσια, δηλαδή θεσμικά — ούτε στα καφενεία, ούτε στα παρασκήνια. Οι διαρκώς επαχθέστεροι όροι των μνημονίων μας επιβάλλουν μια όλο και πιο διεξοδική συζήτηση στρατηγικών & πολιτικών.
Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα υποστήριξα ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ώστε οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή, όπως εξάλλου βεβαιώνεται σε εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου, γραπτές και προφορικές, όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
Και αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα. Ωστόσο, έξοδος από αυτή σήμερα, υπό τους όρους Σόιμπλε, θα ήταν δυσμενής.
Θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι οι Ελληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν. Καθήκον μας είναι να ορίζουμε τη μοίρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Διαβάστε επίσης:

Ξυδάκης: Η συζήτηση για την επιστροφή στη δραχμή να έρθει στη ΒουλήΣχόλια