Σάλος στο Βόλο για τις μαύρες αποδοχές δημοσιογράφων από τον Μπέο

Σάλος στο Βόλο για τις μαύρες αποδοχές δημοσιογράφων από τον Μπέο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον σε αργία δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και μάλιστα από… το στόμα του ίδιου.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra και στον Δημήτρη Μαρέδη τη Δευτέρα, πλήρωνε δημοσιογράφους από τον Βόλο να τον βοηθήσουν επικοινωνιακά στην προεκλογική του εκστρατεία, αν και στους εκλογικούς ισολογισμούς που κατέθεσε στη Διαύγεια, δεν φαίνεται να έχει δηλώσει τέτοιες δαπάνες.

Συγκεκριμένα και όπως χαρακτηριστικά γράφει το magnesianews.gr προκύπτει «μέγα πολιτικό θέμα πληρωμής Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων, με ‘’μαύρο’’ χρήμα στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο Αχιλλέας Μπέος, αποκάλυψε ο ίδιος στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra και στον Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Αχιλλέας Μπέος στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, Δημήτρη Μαρέδη, για την προεκλογική σχέση την οποία είχε με τον Άκη Σαμαρτζή, είπε ότι με τον κ. Σαμαρτζή είχε κάνει συμφωνία να τον υποστηρίξει στις εκλογές για να βγει δήμαρχος Βόλου, όπως είχε κάνει και με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πολίτση.

Οι δυο τους έστησαν την επικοινωνιακή τακτική του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» με επικεφαλής τον κ. Μπέο χρησιμοποιώντας ως «εργαλεία» τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ακρόαμα» και την προεκλογική εφημερίδα «Πολίτης», και δημοσιογράφους, όπως ο Μάνος Παναγιωτόπουλος που προσλήφθηκε στο Δήμο Βόλου, όπως επίσης και ο Γιώργος Πολίτσης και άλλοι δημοσιογράφοι που είτε πληρώνονται πλέον από το Δήμο Βόλου ή από άλλες πηγές που δεν είναι γνωστές. Ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξή του τόνισε ότι ο Άκης Σαμαρτζής πρόσφερε υπηρεσίες στον συνδυασμό και πληρωνόταν με το μήνα, χωρίς να αναφέρει το ποσό. Σκοπός όπως φαίνεται ήταν να μπορεί να «περνάει» ο κ. Μπέος την πολιτική του στα Μέσα του κ. Σαμαρτζή, το Ράδιο «Ακρόαμα» και την εφημερίδα «Πολίτης» η οποία έκλεισε μετά τις εκλογές, αφού τελείωσε και η αποστολή της, να αποτελεί δηλαδή όργανο του Μπέου».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο Άκης Σαμαρτζής, ανάμεσα σε αυτούς που αποκαλύφθηκε ότι πληρώνονταν από τον Μπέο, υποστηρίζοντας ότι εφόσον, όπως είπε ο κ. Μπέος πληρώθηκε, θα έπρεπε να υπάρχει και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών κάτι που όπως υποστήριξε δεν υπάρχει.

Το magnesianews.gr σημειώνει σχετικά μετά από έρευνα σε όλες τις δαπάνες και τα έσοδα του συνδυασμού «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική», ότι «στην αναλυτική κατάσταση δεν αναφέρεται κάποιο ποσό ως δαπάνη για υπηρεσίες δημοσιογραφικής κάλυψης ή γραφείου Τύπου ή οτιδήποτε άλλο, προς τον Άκη Σαμαρτζή ή τον Γιώργο Πολίτση, ούτε για κανέναν άλλο δημοσιογράφο που εργάστηκε στην προεκλογική καμπάνια. Δεν αναφέρονται επίσης δαπάνες για την πληρωμή προσωπικού του συνδυασμού».Σχόλια