Σαμαράς: Αν θέλετε να μείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη και να είναι ανοιχτές οι τράπεζες, ψηφίστε «ναι» στο δημοψήφισμα

Σαμαράς: Αν θέλετε να μείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη και να είναι ανοιχτές οι τράπεζες, ψηφίστε «ναι» στο δημοψήφισμα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, και τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής χωρίς προηγούμενο, σε καιρό ειρήνης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως η Ελλάδα βρισκόταν σε οικονομική κρίση εδώ και χρόνια, όμως «βγήκαμε από την κρίση, υπήρχε βελτίωση, και σε πέντε μήνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε κλειστές τράπεζες και στάση πληρωμών, είμαστε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή. Ένα βήμα πριν βγούμε από το ευρώ».

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι όλοι όσοι καλούνται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ». Το «όχι» οδηγεί όχι μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά οδηγεί στο χάος, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε πολλούς εθνικούς κινδύνους. Αν υπάρχουν αποθέματα, πόσο θα κρατήσουν και πόσο θα ανανεωθούν; Αγοράζοντας από την Ευρώπη σε δραχμές;» υπογράμμισε ακόμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε ακόμα ότι με την έξοδο από το ευρώ «δε διαγράφεται το χρέος της χώρας. Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ, με υποτιμημένες δραχμές. Οι ίδιοι οι μισθοί, σε δραχμές πια, θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Θα ακολουθήσει απίστευτη και πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Θα χάσουμε το 50% του σημερινού ΑΕΠ σε μερικές εβδομάδες».

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι με την «απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει, όλα θα καταστραφούν εκτός από ένα: Το μεγάλο κομματικό κράτος. Η ανεργία θα διπλασιαστεί, θα τρέφεται από τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας. Όπου επικράτησε το μεγάλο κράτος, οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στο χάος».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε πως «μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι ήξεραν πού το πήγαιναν, ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός Ευρώπης. Αποδεικνύεται ότι εμείς προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες. Και σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν. Έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Εδώ η κυβέρνηση έβαλε μόνη τα χέρια και βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας μας».

«Οκτώ φορές περισσότερη λιτότητα πρότεινε η κυβέρνηση σε σχέση με το e-mail Χαρδούβελη και πάλι δεν κατόρθωσε να φέρει συμφωνία. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υποσχόταν 12 δισ. ευρώ παροχές και με το σχέδιο Τσίπρα, τον εφιάλτη Τσίπρα, πρότειναν μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Οι συγκεκριμένοι, μας οδηγούν σε ένα δημοψήφισμα παρωδία, σε ένα δημοψήφισμα πραξικόπημα, γιατί δεν έχει αντικείμενο, καθώς η πρόταση έχει ήδη αλλάξει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού , είναι υπέρ της Ευρώπης, «θέλει να παραμείνουμε στην καρδιά της, καταλαβαίνει ότι μας κορόιδεψαν και ότι μας πάνε στον γκρεμό. Με ένα ‘’όχι’’ η Ελλάδα θα πάει σε άλλο νόμισμα, υποτιμημένο, χωρίς επιστροφή στο ευρώ. Οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Θα σταματήσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ, τα startups, τα erasmus. Η Ελλάδα θα χάσει 7 δισ. το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια, αυτός είναι ο λογαριασμός του «όχι»».

«Θέλετε να παραμείνουμε στο ευρώ; Θέλετε ανοιχτές τράπεζες; Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη; Ψηφίστε «ναι». Αν θέλετε να βγούμε από το ευρώ, να έχουμε κλειστές τράπεζες και έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, ψηφίστε «όχι»», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ζήτησε και τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «για να δούμε ποιοι είναι με το «ναι» και ποιοι με το «όχι» και να αθροιστούν οι Τσίπρας-Καμμένος-Μιχαλολιάκος, απέναντι σε όσους θέλουν την παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ».Σχόλια