Σαμαράς: Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε

Σαμαράς: Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» είπε, από το βήμα του Ασιατικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην Πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που περνάμε, είμαστε γνωστοί για την ικανότητά μας να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα, να βγαίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι. Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις άμεσες βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στην Ελλάδα, ασκώντας σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

«Σήμερα, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται «στην ίδια γραμμή»: Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα» υποστήριξε, εξηγώντας ότι «οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό».

Για την ελληνική κρίση εκτίμησε, ότι είναι στην πραγματικότητα πολλά διαφορετικά πράγματα στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η δημοσιονομική κρίση, η υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας, η τραπεζική που προκλήθηκε από την ύφεση και τα κόκκινα δάνεια, η πολιτική κρίση και οι μεταναστευτικές ή προσφυγικές ροές που προέκυψαν από την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια όλες αυτές οι διαφορετικές μορφές κρίσης συνέπεσαν ταυτόχρονα και συνέκλιναν πάνω από την Ελλάδα. Μοιάζει με «τέλεια καταιγίδα», έτσι δεν είναι;» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι παρότι μοιάζει με αληθινό εφιάλτη η «σύμπτωση» όλων αυτών, «εμείς παραμένουμε όρθιοι και προσπαθούμε σκληρά να το ξεπεράσουμε».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε αναλυτικά σε στοιχεία της ελληνικής οικονομίας επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παραλάβαμε την οικονομία μας στην «εντατική» και δύο χρόνια αργότερα την είχαμε επαναφέρει πλήρως».

 Σχόλια