Σαουδάραβας πρίγκηπας δωρίζει την περιουσία του, ύψους 32 δισ. δολαρίων

Σαουδάραβας πρίγκηπας δωρίζει την περιουσία του, ύψους 32 δισ. δολαρίων

Την υπόσχεση ότι θα δωρίσει όλη την περιουσία του, ύψους 32 δισ. Δολαρίων, σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα τα προσεχή χρόνια και μετά τον θάνατό του, έδωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ Μπεν Ταλάλ, ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν.

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ, που δεν έχει κυβερνητικό αξίωμα, διευθύνει την εταιρία Kingdom Holding Co, η οποία κατέχει μετοχές διαφόρων επιχειρήσεων, όπως η Eurodisney, η αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons, η αμερικανική τράπεζα Citigroup και ο κολοσσός μέσων ενημέρωσης News Corporation.

«Είναι μια φιλανθρωπική δέσμευση ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει να οικοδομηθούν γέφυρες για την πολιτισμική κατανόηση, την ανάπτυξη των κοινοτήτων, την ενίσχυση της αυτονομίας των γυναικών, την προώθηση των νέων, την παροχή μέσων διάσωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και τη δημιουργία ενός πιο ανεκτικού κόσμου. Η δωρεά αυτή, την εποπτεία και διαχείριση της οποίας θα έχει διοικητικό συμβούλιο, θα χορηγηθεί σύμφωνα με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα τα προσεχή έτη», αλλά χωρίς χρονικό περιορισμό, αναφέρει ο πρίγκιπας σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευσή του θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατό του υπέρ «ανθρωπιστικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών».Σχόλια