Σαρανταοκτάωρο  «λουκέτο» σε δυο επιχειρήσεις λόγω αποδείξεων

Σαρανταοκτάωρο «λουκέτο» σε δυο επιχειρήσεις λόγω αποδείξεων

Στα δίχτυα των «ράμπο» της ΓΓΔΕ πιάστηκαν δυο επιχειρήσεις σε Αθήνα κα Θεσσαλονίκη, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους για δυο εικοσιτετράωρα, βάη του νέου κανονισμού του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για ένα κατάστημα στο Ν. Ηράκλειο που δραστηριοποιούνταν στο χώρο του εμπορίου ποτών και αναψυκτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων είναι συστηματική αφού το συγκεκριμένο κατάστημα φαίνεται να εμφανίζει ως κέρδη μόλις το 6 τοις χιλίοις του τζίρου που κάνει .

Για μη έκδοση αποδείξεων σφραγίστηκε και επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Τι προβλέπει ο κανονισμος

Σύμφωνα με τον κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών αφού γίνει η σφράγιση του καταστήματος απο την αστυνομία και την εφορία με… βουλοκέρι ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να το ανοίξει για 48 ώρες. Εάν ο ιδιοκτήτης παραβιάσει την απόφαση και προχωρήσει στο άνοιγμα του καταστήματος μέσα στο 48ωρο μετά προβλέπεται η άσκηση αυστηρότερης πειθαρχικής δίωξης. Παραλλήλως, ο ιδιοκτήτης που κατηγορείται για φοροδιαφυγή θα διωχθεί και δικαστικώς για την οικονομική παράβαση της μη έκδοσης των αποδείξεων.

Μετά την παρέλευση του 48ωρου ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανοίξει το κατάστημα και να λειτουργήσει κανονικά εάν όμως τον ξανά πιάσουν για το ίδιο αδίκημα τότε οι ποινές που προβλέπονται γίνονται ακόμη πιο αυστηρές. Καθόλη την διάρκεια του 48ωρου αστυνομικοί θα επιβλέπουν τις κλειστές επιχειρήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=pD1eQvBGfa8Σχόλια