Σαρκοζί-Ζιπέ: Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ

Σαρκοζί-Ζιπέ: Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ

Ο Αλέν Ζιπέ και ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Επιπλέον, αμφότεροι δήλωσαν σε τηλεοπτική αναμέτρησή τους ενόψει του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη του συντηρητικού υποψηφίου, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και του δεύτερου γύρου μία εβδομάδα αργότερα, ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θα πρέπει να συμμετέχει σε μία μελλοντική κυβέρνηση στη Συρία.

«Εχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ και οι τρέχουσες εξελίξεις στο καθεστώς της χώρας καθιστά αυτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο απίθανο», δήλωσε ο Ζιπέ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίρρησή του για μία συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας που θα προβλέπει ότι η Άγκυρα θα συμβάλει στον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής προς χώρες της ΕΕ με αντάλλαγμα την χαλάρωση των όρων για τη χορήγηση της βίζας στα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους πολίτες της και την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Ηρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό. Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ», συμφώνησε ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Πηγή: Σαρκοζί-Ζιπέ: Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/301970/sarkozi-zipe-i-toyrkia-den-anikei-stin-ee#ixzz4QLbOmh3s


Σχόλια