Σαρωτικός εισαγγελικός έλεγχος για τους «μπαταχτσήδες» επιχειρηματίες

Σαρωτικός εισαγγελικός έλεγχος για τους «μπαταχτσήδες» επιχειρηματίες

Σε ταχύτατη έρευνα με σκοπό να ξεχωρίσει η ήρα από το… στάρι και να χυθεί -επιτέλους- άπλετο «φως» στο που κατέληξαν τα δάνεια των τραπεζών προχωρούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Με κατεπείγον έγγραφο του ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γιάννης Δραγάτσης, ζητεί απο τα πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας να του γνωστοποιήσουν εντός πέντε ημερών τους «μπαταχτσήδες» οι οποίοι εχουν απο το 2009 μέχρι και σήμερα οφειλές προς τις Τράπεζες που ξεπερνούν τα 30 εκατ ευρω!

Σκοπός της δικαστικής έρευνας είναι να εντοπιστούν οι… παρασιτικοί επιχειρηματίες και οχι μόνο οι οποίοι -άγνωστο με ποιες εγγυήσεις- εξασφάλισαν δανεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων τα οποια ομως χρησιμοποίησαν για ιδίον όφελος, καθώς τα οδήγησαν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού! Πρόκειται για την πλέον συνήθη τακτική ενίσχυσης της ατομικής οικονομικής ευρωστίας σε βάρος του υγιούς επιχειρείν και της αύξησης της παροχής υπηρεσιών και του αντγωνισμου.

Στο στόχαστρο λοιπόν μπαίνουν κατά κύριο λόγο οι «γνωστοί-άγνωστοι» επιχειρηματίες ή ιδιώτες που απομύζησαν την περιουσία των πιστωτικών ιδρυμάτων και κατ επέκταση του ελληνικου λαού για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Εκεί στοχεύει η έρευνα του κ. Δραγάτση.Την ιδια στιγμη παράγοντες της αγοράς ανέφεραν στο ereportaz ότι η ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ελέγχου απο τις ίδιες τις Τράπεζες οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν την κατάληξη των δανείων.

Όπως έχει αποδειχτεί -πολλάκις- στο παρελθόν υπάρχουν περιπτώσεις οπου και δάνεια αλλα και διαφημιστικά κονδύλια έχουν δοθεί βάσει περίεργων μεθοδεύσεων που δεν προάγουν την αξιοκρατία και το επιχειρείν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποθεση της Attica Bank που έφτασε στο σημείο να… υπερ-χρηματοδοτεί την έκδοση της «Ακρόπολης» των 400 φύλλων. Αλλά και περιπτώσεις άλλων τραπεζών που χορηγούσαν ανύπαρκτα σαιτ και χαμηλής επισκεψιμότητας και παρεμβατικότητας Μεσα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η έρευνα προκλήθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποιος ειχε προσκομίσει στις δικαστικές Αρχές καταγγελίες για κόκκινα δάνεια ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.Σχόλια