Σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος είχε ο άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος είχε ο άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Ένα φύλλο χαρτί με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, έφερε πάνω του ο άνδρας ο οποίος νωρίτερα, οπλισμένος με μαχαίρι, επιχείρησε να εισέλθει σε αστυνομικό σταθμό στη Μπαρμπ, συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με εισαγγελέα του Παρισιού, ο άνδρας, ο οποίος πυροβολήθηκε από Γάλλους αστυνομικούς και έχασε τη ζωή του, έφερε επίσης κινητό τηλέφωνο, καθώς και ζώνη για εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχτηκε ψεύτικη.

Την πληροφορία ότι η ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε ο άνδρας ήταν ψεύτικη έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν η ζώνη ήταν ψεύτικη, ο εκπρόσωπος απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους ανθρώπους που κατοικούν στα πέριξ του αστυνομικού τμήματος κτήρια να μείνουν εντός και να κλείσουν τα παράθυρά τους, ενώ έχει κληθεί μονάδα αντιμετώπισης βομβών, για την ζώνη εκρηκτικών, η οποία τελικώς αποδείχτηκε ψεύτικη.

Λίγο πριν την επίθεση, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι, μεταξύ αυτών και στους αστυνομικούς, μιλώντας ενώπιον μελών των γαλλικών σωμάτων ασφαλείας.Σχόλια