ΣΔΟΕ σε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο… πας μέσα για ξέπλυμα!

ΣΔΟΕ σε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο… πας μέσα για ξέπλυμα!

Η ιστορία έχει γίνει γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει κορυφαία πολιτειακή θέση κατηγορείται για φοροδιαφυγή και του ζητείται να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό ως πρόστιμο για αδήλωτα εισοδήματά του.

Επίσης είναι γνωστό ότι προσπαθεί να αποφύγει με δικαστικές προσφυγές να πληρώσει το πρόστιμο. Κι όμως τώρα του ήρθε ένα τελεσίγραφο από το ΣΔΟΕ: Ή πληρώνεις έως το τέλος Ιουνίου ή στου ασκείται ποινική δίωξη για ξέπλυμα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έστειλε έγγραφο στον εν λόγω πολιτικό και τον καλεί ως τις 30 Ιουνίου να πληρώσει 400.000 ευρώ ως πρόστιμο για ποσό 1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει. Αν ως το τέλος του μήνα ο εν λόγω πολιτικός δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του (και με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος) και η υπόθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αφού ο εν λόγω πολιτικός δεν πλήρωνε το πρόστιμο ως τώρα λέγοντας ότι περιμένει μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου όπου προσέφυγε με την οποία ζητούσε ακύρωση του προστίμου, πλην όμως η υπόθεση έχει αναβληθεί.Σχόλια