Σε 24ωρη απεργία πιλότοι, αεροσυνοδοί & φροντιστές της Alitalia – Ματαιώνεται το 15% των αυριανών πτήσεων

Σε 24ωρη απεργία πιλότοι, αεροσυνοδοί & φροντιστές της Alitalia – Ματαιώνεται το 15% των αυριανών πτήσεων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και οι φροντιστές που ανήκουν στο συνδικάτο ANPAC, με αποτέλεσμα το 15% των αυριανών πτήσεων της Alitalia να ακυρώνεται.

«Οι ακυρώσεις αφορούν τις εσωτερικές και τις μεσαίων αποστάσεων πτήσεις, ενώ δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς τη βόρεια Αμερική, τη νότια Αμερική και την Άπω Ανατολή», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Alitalia.

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο ANPAC κήρυξε απεργία, ζητώντας για τους πιλότους καθώς και για τις αεροσυνοδούς και τους φροντιστές της Cityliner, μιας θυγατρικής της Alitalia, τους ίδιους μισθούς με αυτούς των εργαζομένων στη μητρική εταιρία, καθώς και εγγυήσεις για την εργασία τους στους κόλπους της Alitalia.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με το ANPAC, περίπου 1.000 πιλότοι και ιπτάμενοι συνοδοί της Alitalia κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους το 2016, αν δεν ενισχυθεί ο στόλος για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Από την πλευρά της η Alitalia, που σε ποσοστό 49% ανήκει στη εταιρία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία την έσωσε από τη χρεοκοπία, επικρίνει αυστηρά σε ανακοίνωσή της την απεργία αυτή.

Ο αερομεταφορέας υποστηρίζει πως έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Cityliner υπέγραψαν πριν από δύο ημέρες μια συμφωνία με τη διεύθυνση που αφορά σε «σημαντικές βελτιώσεις», ενώ προσθέτει πως η υπόθεση περί 1.000 απολύσεων το 2016 «είναι καρπός καθαρής φαντασίας και στερείται οποιασδήποτε βάσης».Σχόλια