Σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό

Σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό

Οι επικουρικές συντάξεις αποτελούν όπως φαίνεται το μεγαλύτερο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές,  καθώς και η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών κατέληξε σε αδιέξοδο.
Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος δεν προχώρησε στην κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης για τις επικουρικές συντάξεις και την ρήτρα βιωσιμότητας των ταμείων καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών επιμένουν να μην δέχονται την αύξηση των εισφορών στις επικουρικές.
Έτσι, αύριο θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών και ειδικά το ΔΝΤ, εξακολουθούν να προβάλλουν ισχυρές αντιρρήσεις στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%, η οποία επιμερίζεται κατά 1% στους εργοδότες και κατά 0,5% στους εργαζόμενους.
«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει».Σχόλια