Σε απόγνωση οι κάτοικοι στις Σποράδες – Παραμένουν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα και νερό (εικόνες&video)

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στις Σποράδες – Παραμένουν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα και νερό (εικόνες&video)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, οι οποίοι για ακόμη μία μέρα ζουν «θαμμένοι» κάτω από τα χιόνια, ενώ δεν έχουν ρεύμα και νερό.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ο υποσταθμός της ΔΕΗ, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας.

https://www.youtube.com/watch?v=WZ0rMjH7nog

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.

Αργά χθες το βράδυ κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό «Πρωτεύς» με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων, που εκτός από το πολύ χιόνι έχουν κλείσει και από μεγάλα δέντρα που έχουν πέσει από την κακοκαιρία.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας χθες το μεσημέρι στον Πέτρο Κουσουλό και στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στη Σκόπελο και στην Αλόννησο είναι δραματική.

Φωτογραφίες και video: skopelos-newsΣχόλια