Σε διαθεσιμότητα ο «νταής» αστυνομικός που χαστούκισε μετανάστη στην Κω

Σε διαθεσιμότητα ο «νταής» αστυνομικός που χαστούκισε μετανάστη στην Κω

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός της φωτογραφίας, ο οποίος χαστούκισε μετανάστη στην Κω την ώρα που εκείνος περίμενε να καταγραφεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, με τον ανταποκριτή του Associated Press στο νησί, Dalton Bennett, να «αιχμαλωτίζει» τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρεσέντο «ωμότητας» από τον δήμαρχο της Κω: «Ούτε ένα ποτήρι νερό στους μετανάστες – Μας διώχνουν τον τουρισμό»

Τη φωτογραφία με το περιστατικό ρατσιστικής βίας από τον αστυνομικό, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Bennett, μαζί με τη λεζάντα: «ένας αστυνομικός προτάσσει απειλητικά μαχαίρι και χαστουκίζει Πακιστανούς και Σύρους μετανάστες που περιμένουν για έγγραφα. Καλωσορίσατε στην Κω».

tweet

Ταυτόχρονα με την απόφαση για τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού, διατάχθηκε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα και προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

foto2

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω .

Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το βίντεο της ντροπής με το χαστούκι του αστυνομικού που διέσυρε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμοΣχόλια