Σε δίκη παραπέμπεται η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ

Σε δίκη παραπέμπεται η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ

Σε δίκη παραπέμπεται η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, και σύμφωνα με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ελέγχεται, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2008, για την απόδοση αποζημίωσης 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία και πολιτικό Μπερνάρ Ταπί, για την υπόθεση της πώλησης της εταιρείας του, Adidas, το 1993-1994, από την Credit Lyonnais.

Ο κ. Ταπί είχε μηνύσει την τράπεζα, με την κατηγορία ότι πούλησε την επιχείρησή του σε χαμηλότερη της αξίας της τιμή.

Η δικαίωσή του από τριμελή επιτροπή διαιτησίας, για το θέμα του ύψους της αποζημίωσης που ζητούσε, το 2008, θεωρείται από τη γαλλική Δικαιοσύνη ότι πιθανόν να επηρεάστηκε από την υποστήριξη του κ. Ταπί στον προεκλογικό αγώνα του κεντροδεξιού υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας το 2007, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος στη συνέχεια είχε εκλεγεί.

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει σχετικά ότι η απόδοση αυτού του ποσού στον κ. Ταπί αποτελούσε «την καλύτερη δυνατή λύση» για να λυθεί η νομική του διαμάχη με την εν μέρει δημόσια τράπεζα, εκείνη την εποχή.Σχόλια