Σε δίκη παραπέμπεται ο Γ. Καρατζαφέρης για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και συμμετοχή σε offshore

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γ. Καρατζαφέρης για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και συμμετοχή σε offshore

Για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται σε δίκη ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για να δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και για συμμετοχή του σε off shore εταιρείες.

Αναλυτικότερα, η παραπομπή του αφορά σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και συμμετοχή στις offshore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI, καθώς με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καρατζαφέρης, στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής δε δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, που είχε σε λογαριασμό της Καταλίνα, ενώ παρέλειψε και να δηλώσει 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρεία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις προμήθειες των εξοπλιστικών. Τέλος δε δήλωσε και διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή της κατηγορίας – που είναι ουσιαστικά νίκη για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ -, έγινε καθώς φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτή ή ευρωβουλευτή.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκ ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.

Τέλος, με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του, καθώς και μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.Σχόλια