Σε δίκη παραπέμπονται ο Χρ. Ξηρός και 27 συγκρατούμενοί του

Σε δίκη παραπέμπονται ο Χρ. Ξηρός και 27 συγκρατούμενοί του

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει με το βούλευμα που εξέδωσε (υπ’ αριθμ.1810/2015) ότι για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται με το βούλευμα, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ και Αγγελική Σπυροπούλου, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου. Παραπέμπεται επίσης η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά Τσακάλου και η σύντροφος του Χρήστου Τσάκαλου Ευαγγελία Στατήρη.

Σχόλια