Σε δυστύχημα οφείλεται ο θάνατος Μαυρίκου

Σε δυστύχημα οφείλεται ο θάνατος Μαυρίκου

Σε δυστύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των ερευνών, ο τραγικός θάνατος του 42χρονου υπόδικου εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο αυτοκίνητό του, την περασμένη Πέμπτη.

Σε αυτό το συμπέρασμα φέρονται να καταλήγουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του θύματος, μετά τη νέα αυτοψία χθες στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού και την εξερεύνηση στο κουφάρι του καμένου τζιπ Porsche Cayenne, που έγινε επίσης χθες στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Η διαδικασία μάλιστα «έτρεξε» παρουσία αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που, από την πρώτη στιγμή, ενεπλάκησαν στη διερεύνηση της μυστηριώδους υπόθεσης.

Αρχικά επιβεβαιώθηκε σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία ότι τα υπολείμματα μηχανολογικών εξαρτημάτων που περισυνελέγησαν από το οδόστρωμα της Αττικής Οδού ανήκουν στο μαύρο τζιπ. Πρόκειται για κομμάτια από τις ζάντες του αυτοκινήτου, υπολείμματα από τσιμούχες, σφιγκτήρες από τη μηχανή του Porsche Cayenne, που εντοπίστηκαν διάσπαρτα στο οδόστρωμα, σε μια απόσταση 200 μ. από το σημείο όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ανεφλέγη. Κατόπιν επεξεργασίας των ευρημάτων, οι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. και της οικογένειας του θύματος φέρονται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο παρουσίασε σοβαρή μηχανολογική βλάβη-φθορά, συνεπεία της οποίας ο 42χρονος έχασε τον έλεγχό του. Η ίδια μηχανολογική βλάβη θεωρείται, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, υπαίτια και για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο, 35 δευτερόλεπτα μετά την ακινητοποίησή του στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού. Εκκρεμούν πάντως τα αποτελέσματα μιας σειράς χημικών και άλλων αναλύσεων, προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας.

πηγή kathimerini

Έντυπη

 

 Σχόλια