Σε εφαρμογή τα δίωρα διακοπής κυκλοφορίας από τους αγρότες – »Κομμένη» στα δυο η χώρα

Σε εφαρμογή τα δίωρα διακοπής κυκλοφορίας από τους αγρότες – »Κομμένη» στα δυο η χώρα

Τα δίωρα διακοπής κυκλοφορίας ξεκινούν από σήμερα οι αγρότες στα 50 περίπου μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη,  με  τις χιλιάδες τρακτέρ που βρίσκονται σε αυτά.

Τόσο σήμερα Κυριακή, όσο και αύριο Δευτέρα  οι αγρότες θα κλείσουν  τους δρόμους από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου το συντονιστικό όργανο των αγροτών, στην Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά και όχι στα Τέμπη όπως χθες, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Εκεί θα αποφασισθεί και αν θα προσέλθουν τελικά σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά το  χθεσινό μήνυμα του  Αλέξη Τσίπρα ότι είναι πρόθυμος να τους συναντήσει. Το συντονιστικό έχει αποφασίσει και περιοδείες σε όλα τα μπλόκα,  προκειμένου να κρατηθεί υψηλό το ηθικό των αγροτών αλλά και για να υπάρχει ενιαία στάση.
Αποδοκιμασίες αγροτών σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 
Οι αγρότες είναι εξαγριωμένοι και μοιάζουν ανυποχώρητοι στη στάση τους, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ανεπιθύμητοι στις ίδιες τις εκλογικές τους περιφέρειες. Σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση, ακόμα και όταν επιχειρούν να μιλήσουν με τους παραγωγούς, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φόβο άγριου γιουχαρίσματος.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του βουλευτή της Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου  και του βουλευτή στο Κιλκίς, Θεόδωρου Παραστατίδη, οι οποίοι γλίτωσαν στο παρά πέντε το λιντσάρισμα όταν συναντήθηκαν με αγρότες.
Η παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, δυναμίτισε το ήδη οξυμένο κλίμα. Στη θέα του αγροτοσυνδικαλιστή και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του και να τον κατηγορούν για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προεκλογικές περιόδους.

«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή κακήν κακώς.

Σε αναβρασμό και οι αγρότες στη Κρήτη
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, που έχουν ως αποτέλεσμα να αφανιστεί τελείως ο κλάδος τους.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα παγκρήτια, παναγροτική συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν τα επόμενα 24ωρα και σε τοπικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου αγρότες από την περιοχή των Αρχανών προχώρησαν σε κινητοποίηση συμπαράστασης στους συναδέλφους τους της ηπειρωτικής Ελλάδας, που παραμένουν στα μπλόκα των εθνικών οδών.

Αγρότες της ευρύτερης περιοχής με τα τρακτέρ τους, απέκλειαν κατά διαστήματα το οδόστρωμα στον κόμβο των Αρχανών, και στον κόμβο του Αγίου Σώζοντα, χωρίς να έχουν υπάρξει ιδιαίτερα προβλήματα και εντάσεις. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.Σχόλια