Σε ετοιμότητα οι αγρότες του Έβρου – Αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα

Σε ετοιμότητα οι αγρότες του Έβρου – Αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως «αν υλοποιηθούν τα μέτρα δεν υπάρχει επιστροφή στον αγροτικό τομέα, ο οποίος θα διαλυθεί».

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης , Κώστας Δουνάκης έχει ως εξής:

«Ο κλάδος μας και γενικότερα όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας βιώνει ανελέητο πόλεμο, με φοροεισπρακτικά και αντιπαραγωγικά μέτρα. Με μέτρα που έχουν ως μόνο σκοπό την εξόντωσή μας με την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στο πιάτο του καταναλωτή. Τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι οι τωρινοί κυβερνώντες τόνιζαν πως η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσε να αποτελέσει όχημα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανασυγκρότηση της χώρας.

»Θέλουμε να ζήσουμε εδώ, στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Δεν θέλουμε να πετάξουμε αυτό που κληρονομήσαμε από τους παππούδες και τους γονείς μας: τη γνώση της καλλιέργειας της γης, της εκτροφής ζώων και της αλίευσης στα νερά του τόπου μας.

»Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ότι απέμεινε όρθιο. Αν θα τους επιτρέψουμε να γίνουμε ξανά μετανάστες κι αν θα ερημώσουν και πάλι τα χωριά μας.

»Συνάδελφοι η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ήρθε η ώρα να στείλουμε το πιο σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχες και να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

Πηγή: seleo.gr

Σχόλια