Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ενόψει προγραμματικών και Eurogroup -Στις 5 το απόγευμα ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Αύριο στις 7 το απόγευμα η ομιλία του πρωθυπουργού για τις προγραμματικές δηλώσεις – Κατά 2 δισ. πιο «φτωχό» το πακέτο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα βρεθούν στο επίκεντρο του κυβερνητικού συμβουλίου σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Τα μέλη της κυβέρνησης έχουν εδώ και κάποιες ημέρες πάρει την εντολή να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις αλλαγές που προτίθενται να προωθήσουν στους τομείς τους.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί στην ομιλία του την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τα οποία, ως ειθισται, θα θεωρηθούν δεσμευτικά, είτε βραχυχρόνια, είτε μακροχρόνια.

Τις προηγούμενες ημέρες έχουν κατατεθεί κάποιες ιδέες στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες θα δώσουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Επίσης τα αρμόδια υπουργεία έχουν αναλάβει να παρακολουθούν τα έσοδα του κράτους, ενώ η κάθε εξαγγελία που θα έχει κόστος θα πρέπει να συνοδεύεται με τις ακριβείς δαπάνες για την πραγματοποίησή της.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει την Κυριακή το απόγευμα στις 7, κατά την πρώτη ημέρα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Παράλληλα στις 5 το απόγευμα σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η οποία θα συζητήσει τα τρέχοντα θέματα. Εκεί αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τις προγραμματικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να προσδιορίζουν επακριβώς τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» η κυβέρνηση πάει με μετρημένο σχέδιο στο Eurogroup, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το πρόγραμμα παροχών θα είναι μικρότερο από κατά 2 δις. σε σχέση με τις εξαγγελίες.


Σχόλια