Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές

Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές

Κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, μετά από εισβολή τρομοκρατών στο χώρο.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από ξένα Μέσα, υπολογίζεται πως ομάδα τριών μέχρι εννιά ενόπλων κρατούν περίπου 60 ομήρους, εκ των οποίων 20 ξένοι, στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο, άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια έπιασαν αιχμαλώτους, ενώ σημειώνεται ότι έχουν υπάρξει και ανταλλαγές πυροβολισμών ανάμεσα στους δράστες και αστυνομικούς.

estiatorio

Την ίδια ώρα, αναφορές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, κάνουν λόγο για δύο νεκρούς διπλωμάτες, ενώ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός αστυνομικού, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του συμβάντος.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα που επικαλούνται μαρτυρίες εργαζομένων στο εστιατόριο, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, οι τρομοκράτες την ώρα της εισβολής φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») και κρατούσαν πιστόλια, μαχαίρια και βόμβες.

Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάληψη ευθύνης της επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην περιοχή, η οποία είναι διπλωματική συνοικία, έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο τοπικός αστυνομικός διοικητής επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται και ξένοι υπήκοοι.

traumaties

Εν τω μεταξύ, στο διαδίκτυο έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

 Σχόλια