Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους Θεσμούς

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους Θεσμούς

Σε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών βρίσκονται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το Σάββατο, προκειμένου την Κυριακή να συνεδριάσει το EuroWorking Group και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση τόσο της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, όσο και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), όπου επί τάπητος τέθηκαν τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πρωινής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά συνεχίζονται «σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», ενώ χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.

Η κ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι ως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να συγκληθεί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) για να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και τη μεταφορά των 10 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημείωσε πάντως πως για να είναι σε θέση να συγκληθεί το EuroWorking Group, οι Θεσμοί πρέπει να συμπληρώσουν την «έκθεση συμμόρφωσης», δηλαδή την αξιολόγηση των νομοθετημένων μέτρων από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.Σχόλια