Σε εξέλιξη ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μάλι – Ελεύθεροι 80 όμηροι μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων

Σε εξέλιξη ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μάλι – Ελεύθεροι 80 όμηροι μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, όπου ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν το πρωί. Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο χώρο, φωνάζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

0

Στο ξενοδοχείο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, πολίτες της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Κίνας, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ήδη 80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων του Μάλι.

1

Σύμφωνα με το CNN, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρέχουν βοήθεια στις αρχές του Μάλι για την επιχείρηση σωτηρίας στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Μπαμάκο.

Το υπουργείο Ασφαλείας του Μάλι ανακοίνωσε ότι τρεις εκ των δραστών της ομηρίας έχουν ήδη σκοτωθεί, ενώ οι υπόλοιποι, υπό την πίεση των ειδικών δυνάμεων που επιχειρούν εντός του ξενοδοχείου, κατευθύνονται προς την οροφή. Τις πληροφορίες μεταδίδει το ανεξάρτητο μαλινεζικό σάιτ Abamako.

2

Παράλληλα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οργάνωση – παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η Άνσαρ Ντάιν, φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ομηρία στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter.

Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ένοπλοι εισέβαλαν με τη βία στο ξενοδοχείο, παραβιάζοντας μπάρα ασφαλείας. Ο αριθμός των ενόπλων διαφέρει ανά μαρτυρία, από δύο έως 13. Ο αρχικός αριθμός των ομήρων έφθανε τους 140 πελάτες και τα 30 μέλη του προσωπικού.

Στο ξενοδοχείο διέμεναν Τούρκοι, Γάλλοι, Ινδοί, Κινέζοι και πολίτες της Γουινέας, ενώ ήδη 80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί, μεταξύ των οποίων τρεις είναι εργαζόμενοι στην Turkish Airlines, 12 στην Air France, ενώ ο ένας είναι ο γνωστός τραγουδιστής από τη Γουινέα, Σεκούμπα Μπαμπίνο.

3

Ανάμεσα στους διασωθέντες ομήρους βρίσκονται επίσης Αλγερινοί, Μαροκινοί και Ρώσοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του Μάλι επιστρέφει εκτάκτως από την επίσκεψή του στο γειτονικό Τσαντ.

4

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών του Μάλι, Σαλίφ Τραορέ, δήλωσε ότι κανείς από τους ενόπλους οι οποίοι έχουν συλλάβει ομήρους στο ξενοδοχείο Radisson Blu, στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπαμάκο, δε θα μπορέσει να ξεφύγει από τις αρχές.

5

«Οι ειδικές δυνάμεις μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο ξενοδοχείο και προωθούνται ψάχνοντας δωμάτιο το δωμάτιο. Έχουν ήδη καταφέρει να ελευθερώσουν 30 ομήρους, όλοι τους είναι ασφαλείς. Ωστόσο, τρεις άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί από πυρά και δύο άνδρες μας έχουν τραυματιστεί, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους», πρόσθεσε ο κ. Τραορέ.

«Έχουμε σφραγίσει όλες τις εξόδους, ώστε κανείς από τους δράστες να μην βρει έξοδο διαφυγής», κατέληξε.Σχόλια