Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της μεταφοράς ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της μεταφοράς ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος κατά της μεταφοράς ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, η οποία προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. το οποίο ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ «σκοπός της μεταφοράς των έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο».

2

«Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο «παλλαϊκό συλλαλητήριο υπεράσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της λαϊκής περιουσίας».

Σημειώνεται τέλος ότι κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος έχει απευθύνει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, καταγγέλλοντας την «παράδοση, το ξεπούλημα και εκχώρηση του ομίλου ΔΕΗ στους τοκογλύφους δανειστές και τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα».

Πηγή φωτογραφιών: naftemporiki.grΣχόλια