Σε εξέλιξη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών – Επί τάπητος το ασφαλιστικό

Σε εξέλιξη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών – Επί τάπητος το ασφαλιστικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των επικεφαλής των Θεσμών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη, η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 5μμ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Λίγο πριν τη συνάντηση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη συνεννόηση και τη συνεργασία, και προσέρχεται με εποικοδομητική διάθεση και στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό και την κυβερνητική πρόταση μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι ίδιες πηγές παρέπεμψαν στη θέση της κυβέρνησης, ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, και σημείωσαν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια για την αποτροπή μειώσεων, τα οποία και θα παρουσιάσει αν χρειαστεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο χρονικό εύρος των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στο χρονικό περίγραμμα στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Σχόλια