Σε εξέλιξη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους Θεσμούς – «Πολύ κοντά» η συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε εξέλιξη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους Θεσμούς – «Πολύ κοντά» η συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16.30 ο δεύτερος, για σήμερα, γύρος συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Η πρωινή συνάντηση των δύο υπουργών με τους εκπροσώπους των Θεσμών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13.00.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών, οι δύο πλευρές βρίσκονται «πολύ κοντά» στη συμφωνία. Ωστόσο, η ίδια πηγή σημειώνει ότι δεν αναμένεται σήμερα η κατάθεση του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις χθεσινές μαραθώνιες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών επετεύχθη συμφωνία για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, οι συζητήσεις συνεχίζονται, για αυτό και οι επικεφαλής των Θεσμών θα αναχωρήσουν αύριο από την Αθήνα, αντί για σήμερα το απόγευμα, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, η φόρμουλα της συμφωνίας για τα «κόκκινα» δάνεια έχει βρεθεί, και θα αφορά στην παρούσα φάση στα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια, ενώ για τα στεγαστικά θα υπάρξει νέα ρύθμιση το νέο έτος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.Σχόλια