Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πρώτη ανάρτηση: 13.30 – Νεότερη ενημέρωση: 15.10

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα κτηνοτρόφοι κρέμασαν από παράθυρο του κτηρίου πανό διαμαρτυρίας.

Το «παρών» δίνουν οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Μακεδονίας, αν και -λόγω οικονομικής δυσχέρειας- αρκετοί είναι εκείνοι -κυρίως από Κατερίνη, Μάλγαρα και Θράκη- που, ενώ στηρίζουν, δεν μετέβησαν στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Κατά τις εκτιμήσεις του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρη Μόσχου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, στο παναγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Διαβάστε επίσης:

Απόβαση των αγροτών στην ΑθήναΣχόλια