Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ΕΣΥ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ΕΣΥ

Έντονη ανησυχία προξενούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως προκύπτει από μεγάλη σχετική έρευνα.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ είναι οι δύο μεγάλοι «εχθροί» με τους οποίους πρέπει να παλέψουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομείο, αφού τα κενά, αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και είδη πρώτης ανάγκης έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεκάδες είναι οι κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές, ο αριθμός των χειρουργείων έχει μειωθεί λόγω έλλειψης προσωπικού και οι σχετικές λίστες αναμονής μεγαλώνουν, ενώ παράλληλα κλινικές λειτουργούν μόνο με ειδικευόμενους γιατρούς, και σε άλλες μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για υλικά – αναλώσιμα που χρησιμοποιούν, ή επισκευές που απαιτείται να γίνουν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, δίνοντας μια ενδεικτική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια κατά 4.000 άτομα, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και αναμένεται να φύγουν την επόμενη διετία.

Την ίδια ώρα, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο και είναι κυρίως προσλήψεις που είχαν εγκριθεί μέχρι και το 2012.

Διαβάστε περισσότερα στο : HealthReportaz.grΣχόλια