Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τέξας μετά από σφοδρή κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τέξας μετά από σφοδρή κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί με απόφαση του κυβερνήτη 24 κομητείες του Τέξας, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πολιτεία αλλά και τη γειτονική Οκλαχόμα κατά τις τελευταίες ημέρες.

Οι καταστροφικές βροχοπτώσεις, οι τυφώνες και οι πλημμύρες, άφησαν πίσω τους τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας και την Οκλαχόμα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδος), ενώ το γραφείο το κυβερνήτη του Τέξας επεσήμανε πως η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου βρίσκονται με τις κοινότητες που υποφέρουν εξαιτίας αυτής της καιρικής καταστροφής και είμαι ευγνώμων για τους διασώστες που έχουν εργαστεί ακούραστα ώστε να παράσχουν καταφύγιο, φροντίδα και μέσα σε όλες τις περιοχές που έχουν υποστεί πλήγματα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.Σχόλια