Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε 41χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 50χρονο

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε 41χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 50χρονο

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έναν 41χρονο άνδρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 50χρονου, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο τον περασμένο Νοέμβριο, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν, καθώς ο δράστης φαίνεται πως κατηγόρησε το θύμα ότι του έκλεψε μερικά ναρκωτικά χάπια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Η σορός του 50χρονου βρέθηκε μία μέρα αργότερα και αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο. Από τη νεκροτομή όμως που διενήργησε ο ιατροδικαστής διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος προέκυψε από ξυλοδαρμό.

Την ίδια ώρα, μία 37χρονη, η οποία κατηγορήθηκε για την ίδια υπόθεση, αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Στην απολογία του ο δράστης επικαλέστηκε τη χρόνια τοξικομανία του, τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. Οι ισχυρισμοί του έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, που -κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου- τον έκρινε ένοχο για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη από ανθρωποκτονία με πρόθεση, ενώ του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό λόγω της τοξικομανίας.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές.Σχόλια