Σε κλίμα καρναβαλιού η Πάτρα – 15.ΟΟΟ λιλιπούτειοι καρναβάλιστες βγήκαν στους δρόμους

Σε κλίμα καρναβαλιού η Πάτρα – 15.ΟΟΟ λιλιπούτειοι καρναβάλιστες βγήκαν στους δρόμους

Με χρώμα, χαμόγελα και πολλές παιδικές φατσούλες γέμισαν οι δρόμοι της Πάτρας η οποία έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς καρναβαλιού.

Στην κορυφή της παρέλασης ήταν η δημοτική μουσική και οι μαζορέτες της Λεμεσού, ενώ ακολουθούσε ο «Τζίτζικας», που είναι η μασκότ του καρναβαλιού των μικρών.
Αμέσως μετά, άρχισαν να παρελαύνουν οι μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τα άρματα που κατασκεύασε το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, για το καρναβάλι των μικρών.

Δυναμική παρουσία είχαν και φέτος τα παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους και μεμονωμένες ομάδες.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τους πέντε συλλόγους, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», Σοκολατομαχίες», «Σοκολατορίχτες» και «Σοκολατοπαίκτες», που μοίρασαν στους θεατές πολλές σοκολάτες.
Ας σημειωθεί, ότι το καρναβάλι των μικρών, έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και ελπιδοφόρες ενότητες του πατρινού καρναβαλιού, αφού συνδέεται άμεσα με το μέλλον του θεσμού.Σχόλια