Σε «μπελάδες» η δήμαρχος Βαρκελώνης για το «χρυσό» τριήμερο του Βαρουφάκη

Σε «μπελάδες» η δήμαρχος Βαρκελώνης για το «χρυσό» τριήμερο του Βαρουφάκη

Βαθιά το χέρι στη τσέπη υποχρεώθηκαν να βάλουν οι φορολογούμενοι στη Βαρκελώνη, πληρώνοντας » χρυσή» τη τριήμερη επίσκεψη του ζεύγους Βαρουφάκη .

Όλα ξεκίνησαν όταν η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου  θέλησε να φιλοξενήσει τον κ.κ Βαρουφάκη τον περασμένο Οκτώβριο στην Βαρκελώνη, εξασφαλίζοντας τους μια πλουσιοπάροχη διαμονή σε δυο διαφορετικά ξενοδοχεία στο πλαίσιο ομιλίας του τέως υπουργού Οικονομικών σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο νύχτες στο πολυτελές «Hotel Mercer», πριν μεταφερθούν στο «Hotel Neri». Το ζευγάρι άλλαξε ξενοδοχείο γιατί, όπως εξήγησε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, «δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες σε αυτό το ξενοδοχείο που προτιμούσε ο τότε υπουργός Οικονομικών. Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph».

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Βαρκελώνης έσπευσε επίσης να διευκρινίσει στην εφημερίδα «The Telegraph» πως, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών όταν συμφώνησε να παραστεί στο συνέδριο. «Λόγω της  υψηλής προσοχής των ΜΜΕ στο πρόσωπό του, αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία στα οποία θα υπήρχε διακριτικότητα» τόνισε.

Το Λαϊκό Κόμμα  όπως και το Ciudadanos, αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης , καταγγέλλουν ότι, τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου ότι απέκρυψε τον λογαριασμό και κατηγόρησαν επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, σε μία  προσπάθεια να επιρρίψει αλλού την ευθύνη, διευκρίνισε ότι, ο Γ. Βαρουφάκης «έκλεισε» τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos και το Λαικό Κόμμα, ότι κάνουν εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου. «Είναι απελπισμένοι να ξεθάψουν κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι, όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι οι ατομικές δαπάνες.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Βαρουφάκης: Τώρα και στιχουργόςΣχόλια