Σε Ουάσιγκτον & Μόσχα ο Ολάντ, με στόχο το συντονισμό της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος

Σε Ουάσιγκτον & Μόσχα ο Ολάντ, με στόχο το συντονισμό της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος

Σε Ουάσιγκτον και Μόσχα θα βρεθεί ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με στόχο τον συντονισμό της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 24 Νοεμβρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 26 Νοεμβρίου, θα επισκεφθεί και τη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τους κ.κ. Ομπάμα και Πούτιν.

Χθες, από το βήμα της εθνοσυνέλευσης, ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση ενός μεγάλου διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ISIS.

Σημειώνεται πάντως, ότι ήδη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προανήγγειλε κοινό γαλλο-ρωσικό σχέδιο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Την ίδια ώρα, ομόφωνα δεκτό έγινε από το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ το αίτημα της Γαλλίας για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, αν και δεν υιοθετήθηκε κάποια επίσημη απόφαση, συμφώνησαν να κάνουν δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 των Συνθηκών της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο αν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.Σχόλια