Σε πλειστηριασμό 10.000 ακίνητα από τον επόμενο μήνα

Σε πλειστηριασμό 10.000 ακίνητα από τον επόμενο μήνα

10.000 ακίνητα θα μπουν στη διαδικασία του πλειστηριασμού σταδιακά από τον Απρίλιο. Οι διαταγές πληρωμής, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν, ενώ σε επόμενο στάδιο πρόκειται να κοινοποιηθούν στους «κόκκινους» δανειολήπτες και τα προγράμματα πλειστηριασμού.

Οι τραπεζίτες όπως φαίνεται, εκτιμούν ότι οι μισοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πάρουν στα χέρια τους τις διαταγές πληρωμής θα σπεύσουν να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα ακίνητα που θα οδηγηθούν στον πλειστηριασμό είναι κυρίως επαγγελματικά, αλλά και πολυτελείς κατοικίες. Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο, οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι είναι έτοιμες οι λίστες με τα ακίνητα για τα οποία θα κινηθούν οι διαδικασίες και ξεκαθαρίζουν ότι δεν προτίθενται να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ενώ 20% αυτών των κόκκινων δανειοληπτών, δηλαδή περίπου 60.000 άτομα, είναι συστηματικά κακοπληρωτές.

Με ποια κριτήρια όμως θα επιλέγεται το ακίνητο που θα βγει στον πλειστηριασμό:

– Για μεγάλα δάνεια, τα οποία έχουν υποθήκες ακίνητα με αντικειμενική αξία μεγαλύτερη από τις 350.000 ευρώ.

-Για δανειολήπτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους περισσότερες από μία κατοικίες και γενικά διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

– Για ακίνητα τα οποία έχουν κάποια εμπορευσιμότητα, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην κτηματαγορά.

Και τέλος, τα ακίνητα που ανήκουν σε δανειολήπτες οι οποίοι είναι «μη συνεργάσιμοι».Σχόλια