Σε θρίλερ εξελίσσεται το Eurogroup

Σε θρίλερ εξελίσσεται το Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις και δηλώσεις αναφορικά με το αν θα υπάρξει συμφωνία για την αποδέσμευση της δόσης στη σημερινή συνεδρίαση, και κατ’ αρχήν συμφωνία για το χρέος.

Όπως σημειώνουν διεθνή πρακτορεία, της συνεδρίασης προηγήθηκε συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του Ντόναλντ Τουσκ, του Μάριο Ντράγκι και του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου συμφωνήθηκε ότι στο σημερινό Eurogroup πρέπει να κλείσουν τα θέματα της αξιολόγησης και της δόσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ, ένα από τα «αγκάθια» της τελευταίας στιγμής για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που, όπως είπε, θα χρηματοδοτηθεί με το 40% του υπερβάλλοντος πλεονάσματος αλλά και επιπλέον έσοδα που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία.

Την ίδια ώρα, ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal στις Βρυξέλλες αναφέρει ότι δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αν όλα πηγαίνουν καλά στη συνεδρίαση του Eurogroup και εκείνος απάντησε μονολεκτικά «όχι».Σχόλια