Σενάρια για «Κούρεμα» 15% στις συντάξεις άνω των 800 ευρώ

Σενάρια για «Κούρεμα» 15% στις συντάξεις άνω των 800 ευρώ

Κακά τα μαντάτα για τους συνταξιούχους άνω των 800 ευρώ που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να δεχτούν «κούρεμα» 15%.

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας ο οποίος μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι για το νέο έτος η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει μνημονιακές δεσμεύσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ ενώ υποστήριξε  ότι οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις είχαν αναληφθεί επί διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί εδώ και κάποιο διάστημα στον ΟΑΕΕ όπου οι οφειλές έχουν ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ. Υποστήριξε ότι το μέτρο για την εθελοντική επιλογή από τους ασφαλισμένους για μείωση της κλάσης ώστε να πληρώνουν μικρότερες εισφορές δεν απέδωσε καθώς από τους 260.000 οφειλέτες μόλις οι 50.000 έσπευσαν να ενταχθούν.

«Αυτό είναι το σκηνικό και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος για να σημειώσει ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να καταστήσει την «κοινωνική ασφάλιση βιώσιμη» ενώ παράλληλα είπε ότι η εθνική σύνταξη δεν θα συνδέεται με τα εισοδήματα των ασφαλισμένων.

 Σχόλια