ΣΕΒ: Σεπτέμβριο – Οκτώβριο η πλήρης άρση των capital controls

ΣΕΒ: Σεπτέμβριο – Οκτώβριο η πλήρης άρση των capital controls

Την εκτίμησή του ότι η πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας.

Ο κ. Φέσσας, παράλληλα, εκτίμησε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου έως τα τέλη της εβδομάδας, ενώ αναφορικά με τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι η επιστροφή στη χρηματοδοτική ομαλότητα θα επέλθει μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Φέσσας υποστήριξε ακόμα ότι το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, καταγράφεται μείωση στους τζίρους των επιχειρήσεων, που κυμαίνεται από 30% έως 80%, ανάλογα με τον κλάδο και το αντικείμενό τους, ενώ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος του Grexit θα εξακολουθεί να ισχύει, έως ότου υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές.

Τέλος, σημείωσε ότι η ύφεση που προκαλούν τα δημοσιονομικά μέτρα μπορεί να αποφευχθεί, εφόσον προχωρήσει η άμεση εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους εταίρους.Σχόλια