Σφαγή Φώφης-Τσίπρα: «Κυβερνάτε με μια ακροδεξιά απόφυση»

Σφαγή Φώφης-Τσίπρα: «Κυβερνάτε με μια ακροδεξιά απόφυση»

Εντονη αντιπαράθεση είχαν στο τέλος της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στα κόμματα της κεντροαριστεράς και δη στο ΠΑΣΟΚ.

«Αρνείστε ένα δώρο ιστορικού χαρακτήρα και ταυτίζεστε με την δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλυπτόμενοι στον ελληνικό λαό μας χαρίζετε και την ηθική υπεροχή και τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός το 2019 να μας ξαναψηφίσει και να σας κατατάξει στο παλιό πολιτικό σύστημα και να σας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, για να θυμηθώ άλλη μια ιστορική φράση», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα κόμματα του Κέντρου, και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ.

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επί προσωπικού το λόγο μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, της έδωσε το λόγο.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε πως δεν στήριξε ποτέ τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με την πρόφαση πως βρίσκεται η χώρα στο χείλος του γκρεμού. «Ο πρωθυπουργός που έγινε πρωθυπουργός με το μπόνους δεν μπορεί να το παίζει τιμητής της απλής αναλογικής. Εσείς τι είδους Αριστερά είστε που κυβερνάτε με την ακροδεξιά απόφυση του Πάνου Καμμένου» είπε σε έντονο ύφος.

Ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Σε τέτοιες στιγές αναδεικνύονται οι ηγέτες. Είστε ουραγός του κύριου Μητσοτάκη. Χάσατε μία ευκαιρία και προσπαθείτε να υπερασπιστείτε τις επιλογές σας με ύβρεις. Θα πω μόνο κρίμα».

Στην έντονη αντιπαράθεση παρενέβη και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος είπε: «Παρά φύσιν σοσιαλίστρια είστε εσείς κυρία Γεννηματά».

Πηγή: Σφαγή Φώφης-Τσίπρα: «Κυβερνάτε με μια ακροδεξιά απόφυση» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/279586/sfagi-fofis-tsipra-kyvernate-me-mia-akrodexia-apofysi#ixzz4F5EFcVoDΣχόλια