Σφαγή στο Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο με τουλάχιστον 22 νεκρούς και 13 αγνοούμενους (φωτογραφίες)

Σφαγή στο Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο με τουλάχιστον 22 νεκρούς και 13 αγνοούμενους (φωτογραφίες)

Tουλάχιστον 22 επιβάτες ενός λεωφορείου δολοφονήθηκαν ενώ 13 ακόμη φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά από επίθεση μεγάλης ομάδας ενόπλων στην περιοχή της Κουέτα στο Πακιστάν.

Όπως δήλωσε στο Reuters o υπουργός Εσωτερικών του Βαλουχιστάν, «15-20 ένοπλοι οι οποίοι μάλιστα φορούσαν στολές των δυνάμεων Ασφαλείας, αφού αποβιβάστηκαν από μικρά φορτηγάκια εισέβαλαν στο λεωφορείο που ταξίδευε από την πόλη Κουέτα στην πρωτεύουσα Καράτσι και απήγαγαν περίπου 35 επιβάτες.

bus_3323360bΣύμφωνα με τον ίδιο, τα πτώματα των 22 από αυτούς βρέθηκαν αργότερα και σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης ενώ, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εντοπισμού τους στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνδρες του στρατού και της αστυνομίας, εντοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν επτά από τους δράστες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί ούτε ο ακριβής τρόπος με τον οποίο οι άτυχοι επιβάτες δολοφονήθηκαν ούτε και τα κίνητρα της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας.

BUSGE

Η επίθεση αυτή δείχνει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση του Ναβάζ Σαρίφ καθώς, δείχνει θέτει σε κίνδυνο συμφωνίες με κινέζους επενδυτές που έχουν σκοπό να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ανοίξουν έναν οικονομικό και εμπορικό διάδρομο με το Πακιστάν ακριβώς στον αυτοκινητόδρομο που έγινε η πολύνεκρη επίθεση.
RE24RT24
Το μεγαλεπήβολο αλλά και πολυδιαφημισμένο έργο ανακοινώθηκε όταν ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping επισκέφθηκε το Πακιστάν τον Απρίλιο, και αποφασίστηκε μια οδός με άξονα Ανατολής-Δύσης με τελευταίο σημείο περάσματος το λιμάνι του Γκουαντάρ στα νότια μέσω της Κουέτα.Σχόλια