Σφάξτε τον «μόσχο τον σιτευτό» – Η μονή λύση σωτηρίας μας

Σφάξτε τον «μόσχο τον σιτευτό» – Η μονή λύση σωτηρίας μας

Του Θάνου Πασχάλη 

Ένα παλικάρι 47 ετών αυτοκτόνησε χθες στη Λαμία. Άνεργος που ζούσε από τους γονείς του. Άφησε ένα σημείωμα ευχαριστώντας πατέρα και αδέλφια, η απόλυτη ντροπή του κρατικοδίαιτου ραγιαδισμού.

Από την άλλη διαβάζω ότι κόβονται λέει οι πρόωρες συντάξεις (αυτές των τεμπελχανάδων του δημοσίου και των μητέρων με ανήλικα 18 ετών) και αυτό περιγράφεται ως «μαχαίρι’ και επαίσχυντο μέτρο από φυλλάδες.

Ναι από συναδέλφους που έχουν να πληρωθούν (500 ευρώ το μήνα) εδώ και μήνες, δεν ντρεπόμαστε καθόλου; Τι σκ..λαός είμαστε, τι «μακάκες». Οι είλωτες του ιδιωτικού τομέα σπεύδουν να υποστηρίξουν τον μόσχο το σιτευτό του δημοσίου και των υψηλών συντάξεων,αντί να ζητήσουν μάχαιρα εδώ και τώρα στο μόσχο για να σωθεί η χώρα, παλαβός λαός.

Όσο «ο μόσχος ο σιτευτός» παραμένει ανέγγιχτος τα βάρη θα τα πληρώνουν οι κακόμοιροι ελεύθεροι επαγγελματίες,οι μικρομεσαίοι ,οι αγρότες,οι άνεργοι (με δυσβάσταχτους φόρους λόγω των τεκμηρίων και ασφάλιστρα).

Ακούω για φόρους και ασφάλιστρα που φτάνουν τα 10.000 ευρώ το χρόνο (έρχεται τώρα και η σειρά των αγροτών) για να ταιστεί το κρατικοδίαιτο μοσχάρι που παραμένει με πολύ λίπος και αδιάφορο για το τι συμβαίνει γύρω του, ράθυμο και «βαριαστεμένο», ούτε ένας ένας δεν απολύθηκε από αυτούς, ούτε ένας δεν είδε να μην υπάρχουν τα μισθά του στην ώρα τους στο λογαριασμό του. Είναι τα «πελατάκια» του κρατικοδίαιτου πολιτικού Λεβιάθαν.

Επιτέλους σφάχτε τον «μόσχο το σιτευτό» να σωθεί η χώρα, άλλως τα 100 δις οφειλές στην εφορία(ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος δεν χρωστά και γιατί άλλωστε..) θα γίνουν 250 δις το χρόνο από όλους εμάς τους υπολοίπους του ιδιωτικού τομέα και το πράγμα δεν πρόκειται να συμμαζευτεί. Ματώνει η αγορά και μόνο μέλημα των κυβερνώντων να πέφτει ο παράς σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους( δεν μιλώ για τους μικροσυνταξιούχους αλλά τους παχυλοσυνταξιούχους)

.Αν τα μέτρα περιλαμβάνουν φόρους κατά κύριο λόγο χαιρέτα μας τον πλάτανο, η απαίτηση είναι μία, πλαφόν αμοιβών στο δημόσιο τα 1400 ευρώ το μήνα, πλαφόν συντάξεων τα 1200 ευρώ και 800 ευρώ για τους 800.000 προωρίτες συνταξιούχους(1 στους 3 στην Ελλάδα) . Τα 35 δις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις(λόγω πρόσθετης κρατικής χρηματοδότησης) να μειωθούν εδώ και τώρα στα 25 δις έτσι ώστε να απελευθερωθούν πόροι για επενδύσεις και θέσεις εργασίας στους νέους.

Ακούω ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ λες και δεν υπάρχει 1 εκ συνταξιούχων που παίρνει πάνω από 1200 ευρώ το μήνα, τα μισθουλάκια και τις παχυλές συντάξεις αυτών να σφάξουν εδώ και τώρα, κατάντια να δίνονται μισθοί και συντάξεις 1700 και 2000 ευρώ το μήνα για να καλοπερνάει ο «μόσχος ο σιτευτός». Δεν μπορεί ο κρατικός προυπολογισμός και η πραγματική οικονομία να αιμοδοτούν πλέον το «μόσχο του δημοσίου» και ευγενών ταμείων με τέτοιους μισθούς και συντάξεις.

Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι το ξέσπασμα του ιδιωτικού τομέα που συντηρεί τον κηφήνα-δημόσιο δεν θα αργήσει, δεν πληρώνουμε .Σχόλια