Σφαιρόπουλος: Να αποφύγουμε τις τιμωρίες στο μέλλον

Σφαιρόπουλος: Να αποφύγουμε τις τιμωρίες στο μέλλον

Στην άσχημη εικόνα που υπάρχει όταν διεξάγεται ένας αγώνας με άδειες κερκίδες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γ. Σφαιρόπουλος λίγες ημέρες πριν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Κύπελλο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να έχει τμήματα υποδομής που λειτουργούν σε πρότυπο πλαίσιο, δουλεύοντας ταυτόχρονα και στην ενασχόληση περισσότερων παιδιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, αλλά παράλληλα δημιουργώντας αθλητές για την πρώτη ομάδα. Είναι οι δύο βασικοί στόχοι της ακαδημίας να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους προπονητές και από την άλλη να επενδύσουμε στα τμήματα υποδομής, να δουλέψουμε με τα νέα παιδιά και να δούμε παιδιά που προέρχονται από τις μικρές ηλικίες να επανδρώνουν την ανδρική ομάδα.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση θέλησε να προχωρήσει κάνοντας αυτό το μεγάλο βήμα στο να οργανώσει τα τμήματα υποδομής, να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα και για το λόγο αυτό έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε ως υπεύθυνο προγράμματος τον Νίκο Κεραμέα, έναν καταξιωμένο προπονητή. Έχουν περάσει από τα χέρια του πολλές γενιές που έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο αλλά και ο ίδιος είχε πολλές επιτυχίες. Φέραμε τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα για να δημιουργήσει το καλύτερο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι ένα νέο ξεκίνημα για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ξεκινάμε όλοι μαζί και η επαγγελματική ομάδα να στηρίξει και να βοηθήσει την προσπάθεια και θέλουμε από αυτό να βγάλουμε αθλητές για την πρώτη ομάδα αλλά και υγιείς φιλάθλους που θα αγαπάνε και το άθλημα αλλά και τον Ολυμπιακό. Καλωσορίζω τον Νίκο Κεραμέα και χαιρετίζω ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα ακαδημιών που όλοι μαζί οι υπεύθυνοι θεσπίσαμε ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για το μέλλον του Ολυμπιακού», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια μίλησε για τα μικρά παιδιά που στοχεύουν… ψηλά: «Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν φτάνουν ποτέ στο απώτερο σημείο. Θέλεις πάντα να βελτιώνεσαι, είτε είσαι αθλητής είτε οτιδήποτε. Πρέπει να εμπλουτίζεις τις γνώσεις του και να καλλιεργείς τις δεξιότητές του. Όταν ένας παίκτης φτάνει στο εφηβικό έχει κάνει μια πορεία μίνιμουμ 4 ετών. Αυτό που πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά είναι να μην τα παρατάνε και να μην απογοητεύονται. Πέραν της μεγάλης προσπάθειας στο γήπεδο πρέπει να έχουν και την πνευματική δύναμη σε τυχών δυσκολίες που θα τους παρουσιαστούν.

Ήμουν σε ένα σχολείο στην Καλλίπολη και ένα παιδί έκανε την ίδια ερώτηση Εκείνο που πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά είναι να συνεχίσουν να προσπαθούν και να αγωνίζονται. Τα παιδιά θέλουν να προχωρήσουν και το ζητούμενο είναι να τους δώσουμε τις δυνατότητες. Γενικά αυτοί που ασχολούνται πρέπει να βοηθήσουν ώστε να βρουν τον επόμενο σταθμό της πορείας τους. Γενικά αυτό δεν είναι μόνο στον αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν διέξοδο. Έτσι όπως έχει γίνει η οικονομική συγκυρία και δεν υπάρχουν ψηλά συμβόλαια είναι σημαντική η στροφή στις υποδομές. Όποιος προσπαθεί στο τέλος θα φτάσει εκεί που θέλει. Πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή. Με όλες τις δυνάμεις κάποιος».

Φυσικά ερωτήθηκε και για το προσεχές ντέρμπι: «Το να παίζεις σε άδειο γήπεδο γενικά δεν είναι ωραίο. Ο κόσμος πρέπει να απολαμβάνει το σπορ, αλλά και οι αθλητές αισθάνονται περίεργα, όταν αγωνίζονται σε άδεια γήπεδα. Δεν είναι ωραία εικόνα. Εύχομαι να μην χρειαστεί να παίξουμε ξανά σε άδειο γήπεδο και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να μην έχουμε τιμωρίες», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και στη συνέχεια απάντησε σε σχετική ερώτηση για το επίπεδο ετοιμότητας των δύο ομάδων:

«Είναι πολύ σημαντικό ποιος θα κάνει σωστά τα μικρά πράγματα. Είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε σωστά όσα έχουμε δουλέψει από την αρχή της προετοιμασίας. Όσο πιο κοντά είμαστε στην τακτική μας, τόσο πιο καλό θα είναι για εμάς».

Σχόλια