Σφοδρή επίθεση Κρέτσου εναντίον των δικαστών

Σφοδρή επίθεση Κρέτσου εναντίον των δικαστών

Για εκβιασμό σε βάρος όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών μέσω του διαγωνισμού που εξέπεσε μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Στρέφοντας όμως τα βέλη του εναντίον των δικαστών, έσπευσε να πεί ότι «και οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής».

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του «Ε», ο κ.Κρέτσος, επέμεινε στις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση υφίσταται «επί οκτώ μήνες μιντιακή τρομοκρατία» και πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία. Μάλιστα, ο κ.Κρέτσος, υποστήριξε ότι ο νόμος Παππά ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ – παραβλέποντας, ωστόσο, ότι μετέφερε αρμοδιότητες του Συμβουλίου στον υπουργό, ενώ επιτιθέμενος στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι «μόνο στην κακομοίρα την ΕΡΤ έριξαν μαύρο».

Ο γ.γ. Ενημέρωσης αναφερόμενος στη ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση είπε ότι «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτπουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει 2ος χρόνος».
Ο κ.Κρέτσος σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, αλλά πρόσθεσε «έχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης». Πρόσθεσε, δε, ότι πλέον η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πόσα κανάλια «χωράνε» στο τηλεοπτικό φάσμα, απάντησε πως με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση, είναι δυνατόν να εκπέμψουν «το πολύ 6-7 HD κανάλια».

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως ήδη τέσσερις φορές δεν έχει συναινέσει σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, ούτως ώστε να συσταθεί το ΕΣΡ, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Σχόλια