Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη δυτική Ελλάδα (εικόνες-video)

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη δυτική Ελλάδα (εικόνες-video)

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας τη δυτική Ελλάδα. Λίγο μετά τις 06.30 σήμερα το πρωί ξεκίνησε βροχόπτωση στην Πάτρα μαζί με ισχυρούς ανέμους. Μέχρι τις 07.10 η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί 10 κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην παραλιακή ζώνη από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Μουρτά, είτε πάνω σε αυτοκίνητα είτε στο οδόστρωμα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Στις 8.15 οι κλήσεις για πτώση και κοπή δέντρων είχε ανέβει στις 25 ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στου Ρωμανού και σε άλλες περιοχές. Ενδεικτικά δέντρα έπεσαν στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κωνσταντινουπόλεως, στη Σμύρνης και στην Παντοκράτορος κ.α. Σε κάποιες περιπτώσεις τα δέντρα κατέληξαν πάνω σε αυτοκίνητα.

190916patra-kakokairia

190916patra-kakokairia2

190916patra-kakokairia3

Τρομακτικές ήταν οι στιγμές που έζησε μια οικογένεια στην οδό Σμύρνης όταν λόγω της καταιγίδας έπεσε στη στέγη του σπιτιού της ένα τεράστιο δέντρο από γειτονικό οικόπεδο.

Σοβαρά προβλήματα και στην Ηλεία

Αρκετά προβλήματα με το πρώτο πέρασμα της καταιγίδα στο νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα και τον νομό Ηλείας. Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν μεγάλες περιοχές και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν αρκετές κλήσεις στις περιοχές Πύργου και Αμαλιάδας για πτώσεις δέντρων. Στην ΕΟ Πατρών – Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων υπήρξε αναφορά και για ζημιές σε οχήματα, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Επίσης, αναφορές για πτώσεις δέντρων υπάρχουν για την περιοχή Βούναργο, Χανάκια, Κατάκολο, Παλαιοβαρβάσαινα. Πιθανότατα να πέρασε ανεμοστρόβιλος αλλά δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες αναφορές για το φαινόμενο.

190916-ileia-kakokairia

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τη Ζάκυνθο

Μεγάλα προβλήματα στο νησί προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την στιγμή εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκάνα, όπου ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σήκωσε και στέγες από μικρά μαγαζιά και πήρε τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά.

Στο σημείο βρέθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και ένα πυροσβεστικό όχημα που χρειάστηκε να κόψει δέντρα που ξεριζώθηκαν. Επίσης, στο γειτονικό χωριό, Σκουλικάδο, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και πήρε μαζί του σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Ακόμα και στην πόλη της Ζακύνθου προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση βαγονιού από τρενάκι που κάνει το γύρω της πόλης.

 Σχόλια