Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΝΑΤ από μέλη της ΛΑΕ και λιμενεργάτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΝΑΤ από μέλη της ΛΑΕ και λιμενεργάτες

Δεκάδες μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), των λιμενεργατών, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και μέλη του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, πραγματοποίησα, από νωρίς το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έξω από το κτίριο του ΝΑΤ απέναντι από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό είπαν «Όχι» στη μείωση των συντάξεων, στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι το κόμμα έχει διοργανώσει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον εορτασμό των Φώτων. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι από τον εορτασμό των Φώτων έχουν δραπετεύσει οι κ.κ. Παυλόπουλος και Τσίπρας και πρόσθεσε ότι βλέπει με περίεργο τρόπο ότι έχει δραπετεύσει και ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

«Υπήρχε μια παράδοση εδώ στον Πειραιά ώστε η γιορτή των Φώτων να τιμάται με ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία. Σήμερα απουσιάζουν και δεν ξέρω αν έχουν σχέση με τη συγκέντρωση», ανέφερε.

Σε ειδική αναφορά του για το λιμάνι του Πειραιά και την πορεία ιδιωτικοποίησης, έκανε λόγο για ξεπούλημα από την κυβέρνηση και για εθνικό έγκλημα για το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα υπάρξουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Για το θέμα του ασφαλιστικού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει ανοίξει ένα σφαγείο για τις συντάξεις». «Πάμε σε συντάξεις πείνας, φτώχειας, ταπείνωσης και εξαθλίωσης» δήλωσε και ανέφερε ότι αυτό θα γίνει σε δύο δόσεις: «Στην πρώτη δόση θα κατακρεουργηθούν οι συντάξεις αυτών που θα βγουν από το 2016 και σε δεύτερη δόση οι συντάξεις που δίνονται σήμερα είτε είναι κύριες η επικουρικές».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει το έργο των προκατόχων της όχι μόνο των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων. Ότι δεν κατέφεραν να ολοκληρώσουν οι κ.κ. Σημίτης και Γιαννίτσης επιχειρεί να το ολοκληρώσει με μεθοδευμένο τρόπο ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος και αυτό δεν θα το πετύχουν».Σχόλια