Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αυστηρότητας των δανειστών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αυστηρότητας των δανειστών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από πολίτες που αποδοκιμάζουν την αυστηρότητα των δανειστών και θέλουν να συμπαρασταθούν στον διαπραγματευτικό αγώνα της κυβέρνησης, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω στις 19:00, ενώ μετά τις οχτώ βρίσκονταν στο Σύνταγμα περισσότερα από 1.000 άτομα, με την προσέλευση να αυξάνεται διαρκώς.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που ένα μέρος του λαού μας στηρίζει την ελπίδα, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών. Βρισκόμαστε εδώ για να διατρανώσουμε ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουμε, δεν πρόκειται τις ελληνικές απαιτήσεις να τις βάλουν κάτω από το χαλί. Προσπαθούμε να κάνουμε μία έντιμη και βιώσιμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι και για το «όχι» σε όλα όσα χρειαστούν».

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η ζωή μας δεν ανήκει στους δανειστές» είναι το βασικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης, ενώ άτομα κάθε ηλικίας κρατούν πανό και πλακάτ στα χέρια και διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας.

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα για τη διαδήλωση έγινε μέσω της κοινότητας του facebook, «Eurochange Express – Το Εξπρές της Αξιοπρέπειας», η οποία υπογράφει την πρόσκληση σε συγκέντρωση αποδοκιμασίας της άτεγκτης αυστηρότητας που προωθείται από τους δανειστές της Ελλάδας, ενώ αναφέρει ότι «ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία επιχειρήσουν να της επιβάλουν, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει».Σχόλια