Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώην εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής» έξω από το υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώην εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής» έξω από το υπ. Εργασίας

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεών τους στο ακέραιο και την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ με άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ζητούν να δοθεί άμεση προτεραιότητα των απαιτήσεων των εργαζομένων έναντι των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών, χορήγηση του επιδόματος αφερεγγυότητας του εργοδότη και χορήγηση έκτακτου επιδόματος βοήθειας από τον ΟΑΕΔ.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των απολυμένων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», Παναγιώτης Σαπουντζάκης, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, ενώ ο πρώην εργαζόμενος, Γιώργος Λεμπέσης, ανέφερε ότι βρίσκονται σε απόγνωση, τονίζοντας ότι μεταξύ αυτών που έχασαν τη δουλειά τους ήταν και ζευγάρια, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστιο ζήτημα επιβίωσης.

Για την υπόθεση ορίστηκε συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, την Παρασκευή, στις 13:00, στον οποίο σήμερα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Φωτογραφία κειμένου: naftemporiki.grΣχόλια