Συγκινεί ο Βρετανός που έτρεξε 401 μαραθωνίους κατά του bullying

Συγκινεί ο Βρετανός που έτρεξε 401 μαραθωνίους κατά του bullying

Έτρεξε σε 401 μαραθώνιους με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη ζημία που προκαλεί ο σχολικός εκφοβισμός (bullying).

Ο Βρετανός, Μπεν Σμιθ 34 ετών, ήταν και ο ίδιος θύμα μπούλινγκ, όταν πήγαινε σχολείο πήρε μέρος σε 401 μαραθώνιους σε διάστημα 401 ημερών.

Το απόγευμα της Τετάρτης ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο στη γενέτειρά του, την πόλη Μπρίστολ.

Εκατοντάδες δρομείς τον ακολούθησαν, καθώς ξεκίνησε από την πλατεία Μιλένιουμ στις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Παιδιά δημοτικού σχολείου έτρεξαν μαζί του στο τελευταίο μίλι του αγώνα. Ο Μπεν Σμιθ τερμάτισε μετά από έξι ώρες.

Ο 34χρονος διένυσε συνολικά 10.506 μίλια (16.908 χιλιόμετρα) από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, δηλαδή έτρεξε την απόσταση Λονδίνο ? Σίδνεϊ και συγκέντρωσε πάνω από 250.000 αγγλικές λίρες, ποσό που θα δωρίσει στα ιδρύματα Stonewall and Kidscape. Διέκοψε το τρέξιμο μόνο για 10 μέρες, λόγω τραυματισμού.

Τον συναισθηματικά φορτισμένο μαραθωνοδρόμο επευφημούσαν εκατοντάδες υποστηρικτές. Μετά τον τερματισμό ο Μπεν Σμιθ ευχαρίστησε τους γονείς και την ομάδα του για τη στήριξη.

Νομίζω ότι είμαι λίγο σοκαρισμένος, είπε. Δεν πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Χωρίς τον καθένα ξεχωριστά που πήρε μέρος δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα εδώ. Είμαι σίγουρος ότι τα ιδρύματα θα μας ευχαριστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣχόλια